Bo med Stavangers største kjøpesenter i nabolaget

Legger du handleturen til Madlakrossen, så går du i fotsporene til flere generasjoner Madla-beboere. Madla Handelslag startet butikkvirksomhet her så langt tilbake som i 1908, da som et samvirkelag der medlemmene jobbet på dugnad i butikken. Den gang var det stort sett korn, mel og kolonialvarer å finne i hyllene. Nå, mer enn 110 år senere, er det byens største kjøpesenter som møter deg når du rusler inn svingdørene til madla-torget.

Mer enn 80 spennende butikker bidrar til at Madlakrossen fremdeles er sentrum i bydelen. Kjøpesenteret er dessuten mer enn butikker, her finner du også koselige spisesteder, helsetjenester som lege, fysioterapeut og kiropraktor, bank, treningssenter og mye mer. Den store Mega-butikken har et velfortjent omdømme som en av byens triveligste og mest innholdsrike. Delikatessedisken er helt suveren!

Bruk Madlas eget bydelsbibliotek – helt uten kjøpepress!

Madla bibliotek holder til i tredje etasje på Amfi Madla. Her finner du selvsagt bøker, filmer og tidsskrifter til hjemlån, men også arbeidsbord, aviser og gode sofaer om du bare vil ta en pause fra shoppingen.

Madla bibliotek er bemannet i kjernetiden, men fungerer som et selvbetjent bibliotek med utvidet åpningstid. Det innebærer at du selv kan låse deg med medlemskortet fra kl. 06.00 om morgenen til kl. 22.00 om kvelden – altså er en god bok nesten alltid innen rekkevidde.

I Ragbakken blir Store Stokkavatn litt ditt

Turstien rundt Store Stokkavatn er populær – av mange gode grunner. Her møter du vakkert gammelt kulturlandskap og dyrka mark, mørk skog og åpent landskap, beitende sauer og hester, fasaner, sothøner, ender og mye mer som gir deg den gode følelsen av å være fjernt fra byens kjas og mas. Store Stokkavatn kan fort bli ditt naturlige turvalg hvis du flytter til Ragbakken – gled deg!

Det er ikke mer enn noen minutters spasertur fra Ragbakken til vannkanten. Turstien rundt vannet er drøye åtte kilometer, med mange mulige avstikkere og flere fine rasteplasser. Underveis møter du nok både joggere, gående og firbente, og ute i vannet vil du ofte se folk som tester kajakkferdighetene. Høsten 2017 ble dessuten åpnet for fritt fiske fra kommunal grunn rundt vannet, og det er satt i gang kultiveringstiltak i Møllebekken for å bedre gyteforholdene og få opp ørretbestanden. Neset ute på Dyrsnes er kanskje den beste fiskeplassen. Vel verdt et forsøk!

Det er litt mer enn 8 km rundt Store Stokkavatn – en flott tur når som helst på året.

Hva med en runde golf?

Man har ropt «FORE!» og svingt golfkøller i landskapet mellom Ragbakken og Store Stokkavatn helt siden midten 1950-tallet, da arbeidet med å lage en 18-hulls golfbane tok fatt. Skog ble ryddet og myrdrag drenert, og de første sju hullene sto ferdige høsten 1956, mest for å kunne demonstrere spillets herligheter for potensielt nye medlemmer til nystartede Stavanger Golfklubb.

Deretter gikk det slag i slag – bokstavelig talt. 10. november 1963 hadde Golf-Norge fått sin andre 18-hulls golfbane. I 1964 sto Stavanger Golfklubb som vertskap for NM i golf. Dette var det første norgesmesterskapet som ble avviklet på en 18-hulls bane utenfor Oslo.

Golfbanen som du nå kan få i ditt nye nabolag, er fremdeles regnet som en av landets beste og vakreste. Hvis du enda ikke har prøvd deg på golfing, så ligger alt perfekt til rette for at du kan få deg en ny og sunn hobby i vakre omgivelser kun en liten rusletur fra Ragbakken.

Møllebukta og Hafrsfjord – må oppleves!

Å tilbringe en time eller to i Møllebukta en vakker sommerdag er noe alle burde oppleve. Turen dithen fra Ragbakken på sykkelsetet tar ikke mer enn drøye 10 minutter. Vel fremme er det bare å brette ut piknikteppet, dyppe tærne i Hafrsfjord og nyte tilværelsen.

Fra Møllebukta kan du gå tur langs fjordkanten, enten i retning Madlastø eller mot Grannes. Går du mot Madlastø, så kan du følge Turistforeningens røde T-er helt hjem igjen til Ragbakken. Underveis passerer du blant annet statuen «Fiskerkonen», Hiort-huset der Alexander Kielland en gang drev teglverk, naust og tufter ved Karistø, helleristninger på Fluberget, vakre Revheim kirke og Alvasteinen før du kommer ned mot Stokkavatnet og rusler det siste stykket bort til ditt nye hjem i Ragbakken.

Denne løypa er en av byens 52 såkalte Hverdagsturer, et samarbeid mellom park og vei i Stavanger kommune og Stavanger Turistforening.

Jogge i Sørmarka eller studere på universitetet?

Hvis du går på skole eller jobber på Ullandhaug, så er Ragbakken et sentralt sted på bo. Det tar ikke mange minutter på sykkelsetet eller med buss før du er ved universitetet. Det samme gjelder selvsagt hvis du har Sørmarka som din favoritt blant byens mange gode turområder. En god joggerunde på buktende skogsstier er alltid herlig!

Har du først tatt turen i retning Ullandhaug, så stikk gjerne innom Stavanger Botaniske Hage, Ullandhaug Økologiske Gård eller butikken Økologiske Dagligvarer. Sistnevnte er et fint sted å fylle hyllene med både mat og andre varer uten unødvendige tilsetningsstoffer.